Svenska skolans bibliotek

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_post_title admin_label=”Post Title” title=”on” meta=”off” author=”on” date=”on” categories=”on” comments=”on” featured_image=”on” featured_placement=”below” parallax_effect=”on” parallax_method=”on” text_orientation=”left” text_color=”dark” text_background=”off” text_bg_color=”rgba(255,255,255,0.9)” module_bg_color=”rgba(255,255,255,0)” title_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_post_title][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Nu finns det ett svenskt bibliotek på GWA. Vi hoppas att det ska vara levade och inspirera till läsning. Det ligger på andra våningen, till vänster om skolans bibliotek. På väg in till planetariet.

Vi på svenska skolan har gjort ett svenskt bibliotek så tillgängligt vi kan för alla som vill låna böcker. Biblioteket är självgående. Det betyder att man får låna böcker under eget ansvar. När man lånar skriver man upp sitt namn och bokens titel samt dagens datum på en liten lapp. Lappen lägger man sedan i den blåa lådan som står på hyllan i biblioteket. När man lämnar tillbaka boken stryker man titeln och skriver i en ny bok på samma kort.

Lärarna kommer att erbjuda eleverna att låna hem böcker med jämna mellanrum. De kommer att ta med eleverna till biblioteket och försöka att hjälpa dem att hitta böcker som passar för deras läsutveckling, behov och intressen.

Vi ser fram emot många härliga lässtunder och med bokprat.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://svenskaskolandubai.com/wp-content/uploads/2018/02/swedish_library.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Scroll to Top